Pannon Egyetem

Pannon Egyetem
Kollégiumi Igazgatóság

varfokA Várfok Kollégiumot 113 hallgató mondhatja második otthonának. Gyönyörű szép környezetben, a történelmi városrészben helyezkedik el, csodálatos kilátással. A kollégium két emeletén 2-3-4-5 ágyas szobák találhatóak, saját ill. közös fürdőszobával, zuhanyzóval. A kollégiumban van két társalgó-helyiség, közös konyha valamint mosókonyha, melyen az itt lakók mindegyike osztozik. A számítógépes termet tetszésük szerint vehetik igénybe a kollégisták. Az internet elérhetőség nem pusztán a gépteremben, hanem a saját számítógéppel rendelkezők számára minden szobában adott. Továbbá lehetőség van sportolásra is a kollégiumon belül (pl. asztalitenisz).

A kollégiumban két öntevékeny csoport működik:

Várfok Informatikai Kör

Az Informatikai Kör a Várfok Kollégium öntevékeny csoportja. Célja, hogy valamennyi kollégiumi hallgató számára lehetőséget biztosítson a számítástechnikai eszközök használatára, valamint az egyetemi hálózathoz való csatlakozásra.

Várfok Zöld Kör

Kollégiumunk elsőként megalakult öntevékeny csoportja. Célja a környezettudatos szemléletmód kialakítása a kollégisták körében. A Várfok Zöld Kör tevékenységének eredményeként a kollégium bekapcsolódott a szelektív hulladékgyűjtési programba.

Az itt lakó hallgatók aktivitásának köszönhetően folyamatosan alakulnak és szerveződnek különböző öntevékeny csoportok, melyeknek teret biztosítunk.

Fontosak a közösséggé kovácsolódást és a kikapcsolódást szolgáló kollégiumon belüli kulturális rendezvények, folyamatosan futó programok:

Ismerkedési est / Búcsú est
Közös főzések / Élőzenés szórakoztató estek
Német nyelvű, kéthetenként megrendezésre kerülő filmvetítések
"Vendégünk a Veszprémi Egyetem egy Oktatója" című előadássorozat
Karriertervezéssel, és építéssel foglalkozó előadássorozat
Asztalitenisz bajnokság
Közös túrák a környező vidékeken

A Várfok Kollégiumban 2010 szeptemberében kezdi meg működését a Harsányi János Szakkollégium. A szakkollégiumról bővebb információt itt kaphatsz.

A Kollégium elérhetőségei:

Várfok Kollégium
8200 Veszprém
Vár u. 20.
Telefon: 06-88/622-700

A kollégium nagyon szép környezetben, a Balaton partján, Balatonalmádi "Budatava" nevű részén található. A szobák 2-3 ágyasak, fürdőszobával felszereltek. Ez a kollégium kiválóan alkalmas tanulásra, pihenésre, sportra, alkalmanként közös szórakozásra. A kollégium 3 szintes, minden szinten található konyha. A két társalgóban tanulásra, TV nézésre, közös programokra van lehetőség.

nereus kollegium7nereus kollegium belso

A szabadidő eltöltésére többféle ajánlat közül lehet választani: kártyázás, társasjátékozás, kiscsoportos filmnézés. Télen korcsolyázás, hó-csata, hóemberépítés, nyáron strandolás, napozás. Sportolási lehetőségek: evezés a Balatonon, horgászat, túrázás- igény szerinti célponttal, asztalitenisz a szabadban, lengő teke, foci.

nereus kollegium10nereus kollegium12

Szórakozás:

  • Az első hetekben Ismerkedési estet tartunk, amelynek programjai között szerepel egy szórakoztató vetélkedő díjakkal, táncos est, hab-party a Balatonban.
  • Időközönként közös Filmesteken izgulhatunk, derülhetünk együtt.
  • Hideg, téli estéken Forralt boros partyt is tartunk.
  • Május 1-én hagyományos Sportnappal köszöntjük a beköszöntő bikini-szezont! Megpróbáljuk lemozogni a télen felgyülemlett kilókat /persze ehhez egy nap kevés/. Este az elégetett kalóriákat sült szalonnával pótoljuk.
  • A kiköltözés előtti estén a Záróbulin gyűlik össze a kollégium sava-borsa, amelynek hangulatát még a vizsgaidőszak zord komolysága sem tudja meggátolni!

Amiről még szólnunk kell:

A kollégium és az egyetem között 12 km távolság van, de ezt meg lehet szokni. A két város között ½ óránként közlekednek menetrendszerinti autóbuszok. ½ óra alatt be is lehet jutni az egyetemre, ami ugyanannyi idő, mintha Veszprémben a Jutasi úti lakótelepről utaznánk. Reggelente a saját szervezésű különjárati autóbusz egészen az egyetem épületéig szállítja a Balatonalmádiban lakó kollégistákat. Tehát teljes a kényelem.

Internet: A kollégiumi szobákban internet van, és a számítógép teremben is van internet elérés.

Bulik: Almádiban is van szórakozóhely. Ha mégis Veszprémben, pl. a DC-ben szeretnéd magad jól érezni, akkor oda is el illetve haza tudsz jutni.

A kollégium elérhetősége:

Nereus Kollégium

8220 Balatonalmádi, Lóczy tér 3.

Telefon: 06-88/594-444

A legrégebbi kollégium a Központi Kollégium, amit 1964-ben vehettek birtokukba az első kollégisták. Az épületet teljesen felújították és 2008. novemberétől költözött élet újból a falai közé.

img 8418img 8824

Az épület az Egyetem városrész szívében helyezkedik el. A kollégium 5 emeletes, szintenként 90 ember lakik 6 fős lakóegységekben.

Hogy is néz ki egy lakóegység? 2*3 ágyas szobák, egy közös előtér és mosdó-mosogató. A szobákban az ágyon kívül szekrények, asztalok és polcok is vannak, mindenkinek jut egy-egy. Az előtérben asztalok, polcok, egy hűtőszekrény és egy TV található. Az internet elérhetőség minden szobában adott.

img 8514img 8516img 8521

Emeletenként 15 db lakóegység, közös konyha, zuhanyzók, WC-k és egy dohányzó helyiség. A folyosók végén szelektív hulladékgyűjtők vannak elhelyezve, mert ügyelünk a környezetre!

img 8511img 8513img 8482

Mosásra is van lehetőség, az alagsorban szárítószoba és pénzzel működő mosógép is található.

mosogep szaritogep palyazatkep

Minden emeleten lakik egy szintfelelős senior, aki a rendért és a csendért felelős, no meg persze a jó hangulatért. Ők segítenek a KIB-eseknek (a Kollégiumi Intéző Bizottság kollégisták által megválasztott tagjai), akikkel közösen programokat, bulikat szerveznek a szint lakóinak.

Hagyományőrző Kollégiumi Programok: Innen indult útjára a VEN, az AKO a 24 órás nagyvetélkedő, a ma már ereklyeként őrzött kiadványok, mint a Kémcsőkefe, Androméda. Ilyen hagyományőrző program az elsősök részére szervezett Kopogtató Tábor, a tavasszal megrendezésre kerülő Kollégiumi Hét, ahol a szakmai és a kulturális programok mellett nagy teret kap a kikapcsolódás.

A Központi Kollégium lakói is részt vesznek más egyetemi kollégiumok rendezvényein, közös kulturális és sport programokon. A kollégium emellett még rengeteg jóval kecsegtet. Különböző öntevékeny csoportok és klubok működnek az épületen belül:

Kollégiumi Audió-Videó Stúdió: feladata az információ- és a hírszolgáltatás, szórakoztatás, valamint az érdeklődők megismertetése a szakmával.

Kollégiumi Fotókör: célja a kollégiumi események, rendezvények megörökítése, és a fotózás iránt érdeklődők felkarolása. A kollégium saját fotólaborral is rendelkezik.

Kézműves Kör: itt lehetősége nyílik a az érdeklődőknek a korongozás, szövés, szabás-varrás alapjainak elsajátítására, különféle dekorációs eljárások és üvegfestési technikák megismerésére.

AQUA-kör: a kollégiumban lévő akváriumok ápolását, gondozását végzik.

Számítástechnikai Szakkollégium: fő profilja a kollégiumi hálózat működtetése, valamint szakmai tanácsadás. A kollégiumi hálózatot, amely éjjel-nappali internet hozzáférést jelent.

D-klub: /Dühöngő/ az alagsorban található klubhelyiség, mely alkalmas különféle összejövetelek lebonyolítására.

Az épületen belüli sportoláshoz ad lehetőséget a ping-pongasztal, csocsó, biliárdasztal és a konditerem.

img 8505img 8506

Aki szeret a szabadban főzni esetleg szalonnát sütni, vagy csak a friss levegőn lenni, az megteheti a kollégium mögött elhelyezkedő udvarban.

s6300067

A ház a tanulásra is biztosít helyet, ez pedig a 100 fős társalgó, amely egyben vendégfogadásra is alkalmas.

s6300042

Az épületben a földszinten található büfében mindenki találhat magának kedvére valót.

s6300019

A hallgatók járműveiket a kollégium előtti nagy területű saját őrzött parkolóban és zárt kerékpártárolóban helyezhetik el.

 

Elérhetőségek, szállásfoglalás:

Központi Kollégium

8200 Veszprém, Egyetem u. 12.

Telefon: 06/88/800-000

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Jedlik Ányos Szakkollégium az Egyetem egyik legkisebb, 58 férőhelyes önálló kollégiuma. Központi elhelyezkedés, nyugodt környezet, ugyanakkor aktív közösségi élet jellemzi. A jól felszerelt két- és háromágyas szobáink mindegyikében van internet csatlakozási lehetőség. A társalgó állandó színhelye a közösségi eseményeinknek, lehetőséget biztosít a közös tévézésre és újságok, folyóiratok olvasására. A kétemeletes épületben főzési, mosási lehetőség is adott. A tanulni és kikapcsolódni vágyókat saját könyvtár, számítógépterem és tanulóhelyiség várja. A számítógépteremben külön mérnöki és informatikai munkaállomás várja a kutatni vágyókat, ez utóbbi pedig egy szakkollégiumi viszonylatban egyedülálló nVidia Tesla kártyával rendelkezik.

A Szakkollégium mindennapi életét egy kollégiumi senior (általános kollégiumi ügyek, közösségi élet) és egy szakkollégiumi senior (szakmai ügyek, szakmai élet szervezése) segítik.

jedlik anyos szakkollegium

A Szakkollégium a kollégiumi elhelyezésen túl szakmai tehetséggondozást is kínál tagjainak. A Szakkollégiumban az alapítás óta szakmai élet zajlik, a szakkollégisták a saját választott szakterületükön belül fejlődhetnek, bekapcsolódhatnak tudományos kutatásokba, TDK munkába, fejlesztésekbe, kísérletekbe. A világlátást és a szoros szakmai ismereteken túlmutató ismeretkörök fejlesztését változatos szakmai előadások, meghívott neves előadók színesítik. Hagyomány, hogy különböző ipari létesítményeket szakmai kirándulások keretében láthatják az érdeklődő szakkollégisták.

A Szakkollégium minden évben diákkonferenciát szervez Jedlik Ányos Szakmai Napok néven. Az országos, felsősoktatási intézményekben tanuló hallgatók számára nyílt konferencián lehetőség van az elvégzett szakmai munkák bemutatására, más területek megismerésére és eszmecserére.

jedlik anyos szakkollegium belso

A szakmai élet mellett nagy hangsúlyt kerül a közösségi életre. A Szakkollégium összetartó, segítőkész és barátságos légkörrel segíti az itt lakó hallgatókat. A fáradt vagy szórakozni vágyó szakkollégisták kikapcsolódását változatos programok szolgálják. A kollégium kertjében szalonnasütések, bográcsozások, az épületen belül szervezett filmklubok, teaestek, forralt boros Lombhullató buli, ajándékozós Mikulás est várja az érdeklődőket. A Lekvár és Pálinka esten vagy a hagyományos Jedlik Napokon belül pedig mozgalmas programok, versenyek szórakoztatják a hallgatókat. A koktélestek, karaoke estek pedig tovább színesítik a kollégiumi életet. A kollégiumban ingyenesen igénybe vehető csocsóasztal is található. A hozzánk érkezők beilleszkedését ismerkedési estek segítik, míg távozó szakkollégistákat a Ballagás keretében, koktélok és múltidézés mellett búcsúztatjuk.

jedlik anyos szakkollegium kerti

A Szakkollégiumba felvételizőknek, a mindenkori kollégiumi felvételi feltételek mellett, egy felvételi eljáráson kell részt venni. A felvételizőket önéletrajz benyújtásával jelentkezhetnek, majd a Felvételi Bizottság (FeBi) szóbeli beszélgetés során dönt a jelöltek alkalmasságáról. A felsőbb éves hallgatók felvétele az adott évben elvégzett munkájuk alapján történik, a szakmai munka, közösségi aktivitás és a tanulmányi eredmény figyelembe vételével.

Bővebb információ a honlapunkon vagy a Facebook profilunkon.

Elérhetőségek

Jedlik Ányos Szakkollégium

8200 Veszprém, Móricz Zs. u. 8.

Telefon: 06-88/429-896

http://jedlik.uni-pannon.hu/

https://www.facebook.com/pe.jedlik