Pannon Egyetem

Pannon Egyetem
Kollégiumi Igazgatóság

A Jedlik Ányos Szakkollégium az Egyetem egyik legkisebb, 58 férőhelyes önálló kollégiuma. Központi elhelyezkedés, nyugodt környezet, ugyanakkor aktív közösségi élet jellemzi. A jól felszerelt két- és háromágyas szobáink mindegyikében van internet csatlakozási lehetőség. A társalgó állandó színhelye a közösségi eseményeinknek, lehetőséget biztosít a közös tévézésre és újságok, folyóiratok olvasására. A kétemeletes épületben főzési, mosási lehetőség is adott. A tanulni és kikapcsolódni vágyókat saját könyvtár, számítógépterem és tanulóhelyiség várja. A számítógépteremben külön mérnöki és informatikai munkaállomás várja a kutatni vágyókat, ez utóbbi pedig egy szakkollégiumi viszonylatban egyedülálló nVidia Tesla kártyával rendelkezik.

A Szakkollégium mindennapi életét egy kollégiumi senior (általános kollégiumi ügyek, közösségi élet) és egy szakkollégiumi senior (szakmai ügyek, szakmai élet szervezése) segítik.

jedlik anyos szakkollegium

A Szakkollégium a kollégiumi elhelyezésen túl szakmai tehetséggondozást is kínál tagjainak. A Szakkollégiumban az alapítás óta szakmai élet zajlik, a szakkollégisták a saját választott szakterületükön belül fejlődhetnek, bekapcsolódhatnak tudományos kutatásokba, TDK munkába, fejlesztésekbe, kísérletekbe. A világlátást és a szoros szakmai ismereteken túlmutató ismeretkörök fejlesztését változatos szakmai előadások, meghívott neves előadók színesítik. Hagyomány, hogy különböző ipari létesítményeket szakmai kirándulások keretében láthatják az érdeklődő szakkollégisták.

A Szakkollégium minden évben diákkonferenciát szervez Jedlik Ányos Szakmai Napok néven. Az országos, felsősoktatási intézményekben tanuló hallgatók számára nyílt konferencián lehetőség van az elvégzett szakmai munkák bemutatására, más területek megismerésére és eszmecserére.

jedlik anyos szakkollegium belso

A szakmai élet mellett nagy hangsúlyt kerül a közösségi életre. A Szakkollégium összetartó, segítőkész és barátságos légkörrel segíti az itt lakó hallgatókat. A fáradt vagy szórakozni vágyó szakkollégisták kikapcsolódását változatos programok szolgálják. A kollégium kertjében szalonnasütések, bográcsozások, az épületen belül szervezett filmklubok, teaestek, forralt boros Lombhullató buli, ajándékozós Mikulás est várja az érdeklődőket. A Lekvár és Pálinka esten vagy a hagyományos Jedlik Napokon belül pedig mozgalmas programok, versenyek szórakoztatják a hallgatókat. A koktélestek, karaoke estek pedig tovább színesítik a kollégiumi életet. A kollégiumban ingyenesen igénybe vehető csocsóasztal is található. A hozzánk érkezők beilleszkedését ismerkedési estek segítik, míg távozó szakkollégistákat a Ballagás keretében, koktélok és múltidézés mellett búcsúztatjuk.

jedlik anyos szakkollegium kerti

A Szakkollégiumba felvételizőknek, a mindenkori kollégiumi felvételi feltételek mellett, egy felvételi eljáráson kell részt venni. A felvételizőket önéletrajz benyújtásával jelentkezhetnek, majd a Felvételi Bizottság (FeBi) szóbeli beszélgetés során dönt a jelöltek alkalmasságáról. A felsőbb éves hallgatók felvétele az adott évben elvégzett munkájuk alapján történik, a szakmai munka, közösségi aktivitás és a tanulmányi eredmény figyelembe vételével.

Bővebb információ a honlapunkon vagy a Facebook profilunkon.

Elérhetőségek

Jedlik Ányos Szakkollégium

8200 Veszprém, Móricz Zs. u. 8.

Telefon: 06-88/429-896

http://jedlik.uni-pannon.hu/

https://www.facebook.com/pe.jedlik