Pannon Egyetem

Pannon Egyetem
Kollégiumi Igazgatóság

A Pannon Egyetem és a Kanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány "C" kollégiumi épülete Nagykanizsán a Zárda utca 7./a szám alatt, a belváros határán lévő lakó-pihenő övezetben található.
Az egyetemi kollégium mindig is fontos szerepet töltött be hallgatóink életében és a mai napig fontos találkozóhelye a hallgatóságnak.
A Kollégiumi Intéző Bizottság (KIB) munkásságának köszönhetően a kollégium fontos események helyszínévé is vált, számos rendezvény és előadás kerül itt évközben megrendezésre.

Az egyetem B, és C épülete közötti távolság 300 méter, így elmondhatjuk, hogy a távolságok is hallgatóink érdekeit szolgálják.

Kollégiumi elhelyzésre mindenki jogosult, akinek a lakóhelye kívül esik Nagykanizsa 30 kilóméteres körzetén.

A kollégium vendégszobákkal is rendelkezik, amelyeket egész évben értékesít a Nagykanizsára érkező turisták körében.

Bővebb információ a kollégiumról az alábbi linken kapható:

https://uni-pen.hu/rolunk/kollegium

Bővebb információ a szálláshely szolgáltatásról az alábbi linken kapható:
http://szallas.uni-pen.hu/

Kollégiumi porta elérhetősége:
+36 93 502 908

Gaspa Kollégium
 

Elérhetőségek:
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Gasparich M. u. 18/a.,  H épület
Telefon (porta): +36 (92) 509-904


BGE GKZ Kollégium

Az épület Zalaegerszeg város csendes, zöld övezeti területén található. Az épület 256 férőhelye 2, 2+1, illetve 2x2 ágyas, fürdőszobával ellátott lakószobákra oszlik meg. Ebből 216 férőhely nyújt a kollégisták részére kellemes és nyugodt életkörülményeket az eredményes tanuláshoz és a szabadidő kulturált eltöltéséhez. A fennmaradó 40 férőhely az ide érkező vendégek számára van fenntartva.

SZOLGÁLTATÁSOK

A Kollégiumban éjjel-nappal működő portaszolgálat, hangosbemondó, térfigyelő kamerarendszer van. A kollégistáknak kéthetenkénti ágyneműcsere, lakószintenkénti főzési és ingyenes mosási lehetőség áll rendelkezésükre. További szolgáltatásként jelenik meg a szobánkénti internet csatlakozás és az épület teljes WIFI lefedettsége.

A kollégium életét az 5 tagú diákönkormányzat – Kollégiumi Bizottság (KOB) -   irányítja, szervezi a kulturális és szabadidős programokat (kézművesház, kollégiumi vacsoracsata, kirándulás, kollégiumi Karácsony, stb.)
A kollégiumi „dühöngőben” csocsó, biliárd és társasjátékok, az alagsorban modern gépekkel felszerelt edzőtermek és zeneszoba áll a kollégisták rendelkezésére.

Mindezekért a szolgáltatásokért a kar jelenleg az állami ösztöndíjas hallgatóktól 13.000 Ft/hó, az önköltséges képzésben résztvevőktől 24.650 Ft/hó térítési díjat kér, mely a kulturált környezetet, a komfortfokozatot és a közösségi életet figyelembe véve kedvezőnek mondható.


Szabad kapacitás esetén szívesen fogadjuk a Zalaegerszegen működő felsőoktatási intézmények (PTE) nappali tagozatos hallgatóit is.

A Keszthelyen tanuló, nappali tagozatos hallgatók egy kollégiumi épületbe nyerhetnek felvételt. A Pannon Egyetem a MATE - Pethe Ferenc kollégiumában biztosít kollégiumot a keszthelyen tanuló hallgatói részére.

A kollégiumi szeniorok segítõ közremûködésével a kollégisták aktívan részt vehetnek a hallgatói élet tartalmas kialakításában és irányításában. Mindegyik kollégiumnak megvannak a maga sajátosságai. Az egyik nagy, ott pezsgõ és zajos az élet, a másik kicsi, családias, csendes. Az egyik sokemeletes 200 méterre a Balaton partjától, vagy Keszthely belvárosában a zöldövezetben helyezkedik el. Épületenként a komfortfokozat különbözõ, de a legfontosabb szolgáltatások mindenhol biztosítottak. Valamennyi kollégiumban minden szakról laknak hallgatók, ezáltal biztosított a házak sokszínûsége, megteremtve ezzel egymás tanulmányi és egyéb téren történõ segítésének lehetõségét is.

A Pannon Egyetem turizmus - vendéglátás szakos hallgatóinak az alábbi két épületben biztosít elhelyezést. 

Kollégium férőhelyek száma szobatípus fürdőszoba WC Internet kapcsolat konyha Kollégiumi díj Ft/fő/hó 2021/2022-es tanév
        Minden szobában biztosított szintenként közös  
Pethe Ferenc Kollégium 430 3-ágyas minden szobában van 11.500,- /17.700,-

A Veszprémben tanuló, nappali tagozatos hallgatók öt kollégiumi épületbe nyerhetnek felvételt. Így közel 1450 hallgató elhelyezése biztosított szervezett keretek között. A kollégiumokban önkormányzat, Kollégiumi Intézõ Bizottság (KIB) mûködik.

A kollégiumi tanárok, seniorok segítõ közremûködésével a kollégisták aktívan részt vehetnek a hallgatói élet tartalmas kialakításában és irányításában. Mindegyik kollégiumnak megvannak a maga sajátosságai. Az egyik nagy, ott pezsgõ és zajos az élet, a másik kicsi, családias, csendes. Az egyik sokemeletes, a másik közvetlenül a Balaton partján vagy Veszprémben, zöldövezetben helyezkedik el. Épületenként a komfortfokozat különbözõ, de a legfontosabb szolgáltatások mindenhol biztosítottak. Valamennyi kollégiumban minden szakról laknak hallgatók, ezáltal biztosított a házak sokszínûsége, megteremtve ezzel egymás tanulmányi és egyéb téren történõ segítésének lehetõségét is. Minden hallgatónak van lehetõsége megválasztani, hogy melyik kollégiumban szeretne lakni.

KollégiumFérőhelyek számaszobatípusfürdőszoba WCInternet kapcsolatkonyhaKollégiumi díj Ft/fő/hó 2016/2017-es tanév*
Jedlik Ányos Szakkollégium 58 2-,3-ágyas közös a folyósón minden szobában biztosított szintenként közös 11.000.-
Hotel Magister 720 2-ágyas minden szobában van 15.000.-
17.000.-
Hotel Nereus (Balatonalmádi) 92 2-,3-ágyas minden szobában van 11.000.-
Központi Kollégium 460 3 ágyas közös a folyósón 13.500.-
Várfok / Harsányi János Szakkollégium 105 2-,3-.4-ágyas a szobák 30%-ban van 11.000.-

*A NEM ÁLLAMILAG FINANSZÍROZOTT- ÉS A KÖLTSÉGTÉRÍTÉSES hallgatók a kollégiumi térítési díjon felül a mindenkori kollégiumi normatívát (jelenleg 11.650.- Ft/hó) is kötelesek megfizetni.