Pannon Egyetem

Pannon Egyetem
Egyetemi Kollégiumi Iroda

A Harsányi János Szakkollégium olyan szellemi műhely, amely a Pannon Egyetem oktatási tevékenységén túlmenő szakmai képzést és önképzési lehetőséget biztosít tagjainak.

A Harsányi János Szakkollégium tagjainak megteremtjük a nemzetközi szinten is magas szakmai színvonal eléréséhez megfelelő környezetet, valamint a társadalmilag érzékeny és jól informált értelmiségiek képzését, a szakkollégisták önkifejtésének, önkiteljesedésének elősegítését.

A Harsányi János Szakkollégium 2010 szeptemberében nyitotta meg kapuit a gazdaságtudományt tanulni, elsajátítani és művelni kívánó hallgatók előtt. Szakkollégiumunk a Várfok Kollégium második szintjén helyezkedik el. Nincs távol az egyetem különböző épületeitől, és ideális körülményeket biztosít a nyugodt tanuláshoz, a tudományokban való elmélyüléshez. A kilátás a Benedek-hegyre, a Szent István Völgyhídra és Veszprém városára felülmúlhatatlan.

Kollégiumunkban 37 hallgató kap elhelyezést 2, 3 és 4 ágyas szobákban, ezek mindegyikében van internet-csatlakozási lehetőség. Minden szoba rendelkezik saját mosdó-mosogató egységgel. A kollégiumon belül még közös társalgók, konyha és mosókonyha is helyet kap. A kollégium közösségi termei adnak helyet a szakmai és közösségi programoknak (pl. vetélkedők, szakmai előadások, filmklubok stb.).

A pezsgő szakmai élet mellett a közösséghez való tartozás is szerves része a Szakkollégium életének, ezért közösségünket a Várfok Kollégium lakóival együtt szervezett programok (pl. teaestek, filmvetítések, bulik) fogják tartalmas szórakozással gazdagítani. Házon kívül hangulatos kirándulásokat, múzeum- és színházlátogatásokat is szerveznek a kollégisták.

A Harsányi János Szakkollégium által szervezett előadásokon az érdeklődők személyesen találkozhatnak a szakma (gazdaság és menedzsment tudományok) elismert szakembereivel. A szakkollégisták lehetőséget kapnak az oktatókkal való közvetlenebb kapcsolat kialakítására. A Szakkollégium tagjainak munkáját pedig témavezetőikkel történő konzultációk segítik.

A Szakkollégium tevékenységéhez szorosan hozzátartozik a tudományos diákköri tevékenység (Intézményi- és Országis Diákköri Konferencia), ahol a Szakkollégium tagjai reményeink szerint eredményesen fognak szerepelni. Emellett minden év tavaszán megrendezzük a Harsányi János Gazdasági és Menedzsment Szakmai Konferenciát, amely az ország különböző szakkollégiumaiból érkező hallgatók mellett az ország egyetemi doktori iskoláinak hallgatói számára is megjelenési fórumot biztosítunk.

Felvételi

A magas színvonal biztosítását szolgálja a részletesen szabályozott felvételi eljárás és a tagsággal szemben támasztott szigorú szakmai követelményrendszer. A Harsányi János Szakkollégiumba az általános kollégiumi felvételen túl a Felvételi Bizottság által szervezett szóbeli elbeszélgetésen kell részt venni. A sikeres felvételibe beleszámítanak a tanulmányi eredmények, a közösségért végzett munka illetve amennyiben már rendelkezik tudományos kutatói munka is.

Harsányi János Szakkollégium

8200, Veszprém, Vár utca 20.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.