Pannon Egyetem

Pannon Egyetem
Kollégiumi Igazgatóság

varfokA Várfok Kollégiumot 113 hallgató mondhatja második otthonának. Gyönyörű szép környezetben, a történelmi városrészben helyezkedik el, csodálatos kilátással. A kollégium két emeletén 2-3-4-5 ágyas szobák találhatóak, saját ill. közös fürdőszobával, zuhanyzóval. A kollégiumban van két társalgó-helyiség, közös konyha valamint mosókonyha, melyen az itt lakók mindegyike osztozik. A számítógépes termet tetszésük szerint vehetik igénybe a kollégisták. Az internet elérhetőség nem pusztán a gépteremben, hanem a saját számítógéppel rendelkezők számára minden szobában adott. Továbbá lehetőség van sportolásra is a kollégiumon belül (pl. asztalitenisz).

A kollégiumban két öntevékeny csoport működik:

Várfok Informatikai Kör

Az Informatikai Kör a Várfok Kollégium öntevékeny csoportja. Célja, hogy valamennyi kollégiumi hallgató számára lehetőséget biztosítson a számítástechnikai eszközök használatára, valamint az egyetemi hálózathoz való csatlakozásra.

Várfok Zöld Kör

Kollégiumunk elsőként megalakult öntevékeny csoportja. Célja a környezettudatos szemléletmód kialakítása a kollégisták körében. A Várfok Zöld Kör tevékenységének eredményeként a kollégium bekapcsolódott a szelektív hulladékgyűjtési programba.

Az itt lakó hallgatók aktivitásának köszönhetően folyamatosan alakulnak és szerveződnek különböző öntevékeny csoportok, melyeknek teret biztosítunk.

Fontosak a közösséggé kovácsolódást és a kikapcsolódást szolgáló kollégiumon belüli kulturális rendezvények, folyamatosan futó programok:

Ismerkedési est / Búcsú est
Közös főzések / Élőzenés szórakoztató estek
Német nyelvű, kéthetenként megrendezésre kerülő filmvetítések
"Vendégünk a Veszprémi Egyetem egy Oktatója" című előadássorozat
Karriertervezéssel, és építéssel foglalkozó előadássorozat
Asztalitenisz bajnokság
Közös túrák a környező vidékeken

A Várfok Kollégiumban 2010 szeptemberében kezdi meg működését a Harsányi János Szakkollégium. A szakkollégiumról bővebb információt itt kaphatsz.

A Kollégium elérhetőségei:

Várfok Kollégium
8200 Veszprém
Vár u. 20.
Telefon: 06-88/622-700