Pannon Egyetem

Pannon Egyetem
Kollégiumi Igazgatóság

Mi alapján kerülhetek be kollégiumba?

A kollégiumi felvétel szakonként történik. Tanulmányi alapon első évesek esetében az egyetemi felvételi pontszámot vesszük figyelembe. A férőhelyek 90%-át tanulmányi alapon, 10%-át pedig szociális alapon töltjük fel.

Mik a kollégiumi felvétel érvényességének feltételei?

Határidőre beküldött igénylő lap. (Postára adás határideje: 2021. augusztus 6.) Mellékletek hiánytalan beküldése (Lakcímkártya másolata, igazolványfénykép, válaszboríték). Minden kollégium rangsorolása. Az igénylő lap aláírása.

Hogyan tudok felvételizni kollégiumba?

Minden hallgatónak e-mailon (felvi.hu-n megadott címeden) keresztül eljuttatjuk a kollégiumi igénylő lapot. Ha megérkezett hozzád, tanulmányozd át, töltsd ki, és sürgősen a mellékletekkel együtt küldd vissza határidőre! 2021. augusztus 6.

Nem kaptam meg a kollégiumi igénylő lapom / Elveszítettem az igénylő lapot?

Semmi probléma. A Kollégiumi iroda honlapján a Dokumentumtárból le tudod tölteni az igénylő lapokat.

Minden kollégiumot rangsorolnom kell?

Igen kötelező. Amennyiben nincs rangsorolva az összes a kérvény formai hibásnak minősül és elutasításra kerül.

Abba a kollégiumba kerülök, amelyiket 1. helyen jelöltem be?

Nem biztos. A felvételi eredményedtől függ, hogy föl tudunk-e venni abba a kollégiumba.

Mekkora az igazolványkép mérete?

  • A magyar igazolványképek 3,5 x 4,5 cm méretűek.

Nem tabló képet és nem a kicsi tablóképet kérjük, hanem a normál igazolványképet. Amennyiben nem azt küldesz be a kollégiumi jelentkezésed formai hibásnak minősül és elutasításra kerül.

Nem küldtem be a szükséges mellékleteket, pótolhatom később?

Nincs lehetőség utólagos pótlásra.A kollégiumi jelentkezésed formai hibásnak minősül és elutasításra kerül.

Nem küldtem be fényképet, pótolhatom később?

Nincs lehetőség utólagos pótlásra. A kollégiumi jelentkezésed formai hibásnak minősül és elutasításra kerül.

Hogyan tudom meg hogy felvettek-e kollégiumba?

A kollégiumi felvételi kérelmet beadott hallgatók valamennyien írásbeli értesítést kapnak a felvételről, a várakozólistára kerülésről, az elutasításról 2021. augusztus 13-tól. A kollégium honlapján is megtekinthetőek lesznek az eredmények.

Mit kell tennem, ha nem nyerek felvételt?

A helyhiány miatt elutasított kérelmezők közül várakozólista készül. A megüresedő helyeket folyamatosan töltjük fel a várakozólistán szereplők közül, attól függően, hogy melyik kollégiumban van üresedés. Ha tanév közben sorra kerülsz, akkor e-mailben rögtön értesítünk és a Kollégiumi Iroda honlapján is tájékoztatunk arról, hogy melyik kollégiumba nyertél elhelyezést. A Hallgatói Önkormányzat rendelkezik albérleti adatbázissal. Ők segítségedre lehetnek, hogy megfelelő albérletet találj. Ha év közben úgy döntesz, hogy nem szeretnél kollégista lenni, akkor a várakozólistás helyedet írásban le kell mondanod.

Ekkor a tanév hátralévő részében kollégiumi helyre nem tarthatsz igényt és a lakhatási támogatásra való jogosultságod is megszűnik. Az érvényes kollégiumi jelentkezést beadott, de felvételt nem nyert valamennyi hallgató bekerül a Lakhatási Támogatást igénylők csoportjába. (Vagyis nem kell külön igényelni!)

Egy szobába szeretnék kerülni valakivel mi a teendőm?

A jelentkezési lapon van lehetőség beírni, hogy kivel szeretnél együtt lakni. Ha mindketten ugyanabba a kollégiumba nyertek felvételt, akkor az igényeket maximálisan figyelembe vesszük.

Költségtérítéses vagyok, kaphatok kollégiumot?

Igen, kaphatsz kollégiumot. A kollégiumi térítési díj összege számodra magasabb lesz. (Kollégiumi díj + Normatíva ami jelenleg 11.650.-Ft/hó/fő)

Elfelejtettem jelentkezni kollégiumba, milyen lehetőségeim vannak?

A Kollégiumi Irodán van lehetőséged pótjelentkezést leadni, de a várakozólista végére kerülsz és lakhatási támogatásra nem vagy jogosult.

Ha várakozólistára kerülök és lemondom, attól még kaphatok lakhatási támogatást?

Nem kaphatsz.

Levelezős hallgató vagyok, igényelhetek kollégiumot?

Nem, levelezős hallgatókat nem tudunk felvenni kollégiumba. De természetesen tudsz adott napokra szállást foglalni a Központi Kollégiumban és a Magister Kollégiumban.

Ha felvesznek kollégiumba, meddig mondhatom le anyagi következmények nélkül?

A kollégiumi felvétel kiértesítésében pontosan meg lesz határozva, hogy mi az a dátum, ameddig anyagi következmények nélkül lemondhatod a kollégiumot.

Most végeztem alapszakon és jelentkeztem mesterképzésre. Mikor kell jelentkeznem kollégiumba?

2021. június 23. - 2021. augusztus 6. (Úgy mintha rendes első éves lennél.)