Honlap arrow Kollégiumok - Veszprémben arrow Központi Kollégium
Központi Kollégium PDF Nyomtatás E-mail

A legrégebbi kollégium a Központi Kollégium, amit 1964-ben vehettek birtokukba az első kollégisták. Az épületet teljesen felújították és 2008. novemberétől költözött élet újból a falai közé.

img_8824.jpg                                       img_8418.jpg

 

Az épület az Egyetem városrész szívében helyezkedik el. A kollégium 5 emeletes, szintenként 90 ember lakik 6 fős lakóegységekben.

Hogy is néz ki egy lakóegység? 2*3 ágyas szobák, egy közös előtér és mosdó-mosogató. A szobákban az ágyon kívül szekrények, asztalok és polcok is vannak, mindenkinek jut egy-egy. Az előtérben asztalok, polcok, egy hűtőszekrény és egy TV található. Az internet elérhetőség minden szobában adott.

img_8514.jpg                            img_8521.jpg

img_8516.jpg

 

Emeletenként 15 db lakóegység, közös konyha, zuhanyzók, WC-k és egy dohányzó helyiség. A folyosók végén szelektív hulladékgyűjtők vannak elhelyezve, mert ügyelünk a környezetre!

img_8511.jpg                  img_8513.jpg

img_8482.jpg

Mosásra is van lehetőség, az alagsorban szárítószoba és pénzzel működő mosógép is található.

mosogep_szaritogep_palyazatkep.jpg

Minden emeleten lakik egy szintfelelős senior, aki a rendért és a csendért felelős, no meg persze a jó hangulatért. Ők segítenek a KIB-eseknek (a Kollégiumi Intéző Bizottság kollégisták által megválasztott tagjai), akikkel közösen programokat, bulikat szerveznek a szint lakóinak.

Hagyományőrző Kollégiumi Programok: Innen indult útjára a VEN, az AKO a 24 órás nagyvetélkedő, a ma már ereklyeként őrzött kiadványok, mint a Kémcsőkefe, Androméda. Ilyen hagyományőrző program az elsősök részére szervezett Kopogtató Tábor, a tavasszal megrendezésre kerülő Kollégiumi Hét, ahol a szakmai és a kulturális programok mellett nagy teret kap a kikapcsolódás.

A Központi Kollégium lakói is részt vesznek más egyetemi kollégiumok rendezvényein, közös kulturális és sport programokon. A kollégium emellett még rengeteg jóval kecsegtet. Különböző öntevékeny csoportok és klubok működnek az épületen belül:

·         Kollégiumi Audió-Videó Stúdió: feladata az információ- és a hírszolgáltatás, szórakoztatás, valamint az érdeklődők megismertetése a szakmával.

·         Kollégiumi Fotókör: célja a kollégiumi események, rendezvények megörökítése, és a fotózás iránt érdeklődők felkarolása. A kollégium saját fotólaborral is rendelkezik.

·         Kézműves Kör: itt lehetősége nyílik a az érdeklődőknek a korongozás, szövés, szabás-varrás alapjainak elsajátítására, különféle dekorációs eljárások és üvegfestési technikák megismerésére.

·         AQUA-kör: a kollégiumban lévő akváriumok ápolását, gondozását végzik.

·         Számítástechnikai Szakkollégium: fő profilja a kollégiumi hálózat működtetése, valamint szakmai tanácsadás. A kollégiumi hálózatot, amely éjjel-nappali internet hozzáférést jelent.

·         D-klub: /Dühöngő/ az alagsorban található klubhelyiség, mely alkalmas különféle összejövetelek lebonyolítására.

Az épületen belüli sportoláshoz ad lehetőséget a ping-pongasztal, csocsó, biliárdasztal és a konditerem.

img_8505.jpg                      img_8506.jpg

 

Aki szeret a szabadban főzni esetleg szalonnát sütni, vagy csak a friss levegőn lenni, az megteheti a kollégium mögött elhelyezkedő udvarban.

s6300067.jpg

 

A ház a tanulásra is biztosít helyet, ez pedig a 100 fős társalgó, amely egyben vendégfogadásra is alkalmas.

s6300042.jpg

 

 

Az épületben a földszinten található büfében mindenki találhat magának kedvére valót.

s6300019.jpg

 

A hallgatók járműveiket a kollégium előtti nagy területű saját őrzött parkolóban és zárt kerékpártárolóban helyezhetik el.

 

Elérhetőségek, szállásfoglalás:

Központi Kollégium

8200 Veszprém, Egyetem u. 12.

Telefon: 06/88/800-000

Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

 
 

Fő menü

Honlap
Egyetemi Kollégiumi Iroda
Kollégiumok - Veszprémben
Kollégiumok - Keszthelyen
Dokumentumtár
Oldaltérkép
Felvételi
Térítési díj
Szabályzatok
Hibabejelentő
Lakhatási támogatás
Várólista

Keresés

Hírszolgáltatás